Keresés
Filters

A VÍZ PH-ÉRTÉKE ÉS AZ PÁROLOHŰTŐCELLÁI KÖZÖTTI KAPCSOLAT.

Milyen hatással van a víz pH-jának a hűtőcellákra?

A víz pH-értéke egy mutató, amely az aciditás és az alkálinítás egyensúlyát jelzi. Minél magasabb a pH értéke, annál több kalciumot, magnéziumot és más oldott ásványi anyagokat tartalmaz a víz, így a vizet keménynek tekintik.

Minerális lerakódások a hűtőcellákon


Az öntözőrendszer maximálisan kihasználja a víz párologtatását, hogy lehűtse a levegőt. Mivel csak a tiszta víz tud teljesen párologni maradék nélkül, a hagyományos forrásokból származó víz párologtatásakor felfedezhetjük, hogy a megmaradt ásványi anyagok a cella felszínén maradnak. Ahogy a rendszer újrahasznosítódik, az ásványtartalom növekszik, amíg lerakódás nem képződik. Egy ilyen lerakódás növekedése blokkolhatja a cellák nyílását, korlátozva a levegő áramlását, és törékennyé téve azokat.

Monitorizálja a víz pH-szintjét egyszerű teszterekkel vagy pH-mérővel, és cserélje ki teljesen a rendszer összes hűtőcellás csatorná lévő vizet, amikor a pH-szint meghaladja a 8,0 értéket. Ennek a pH-szintnek a túllépése a lerakódások növekedéséhez vezet. Ezen felül, a hűtőcellák élettartamának meghosszabbítása érdekében egy másik hatékony megoldás a heti leállás esténként és éjszakánként, különösen a meleg időszakokban.


A víz egyenlőtlen áramlása minerális egyenlőtlen lerakódásokhoz vezethet a hűtőcellák felületén
 


Tisztítsa meg a hűtőcellák csatornáit.

A víz áramlásának megfelelő és egyenletes fenntartása a hűtőcella csatornáiban nagyon fontos annak érdekében, hogy lemossuk a lerakódott ásványi anyagokat és irányítsuk azokat a alsó vízelvezető felé. Ha száraz területeket észlel a hűtőcellákon, az azt jelzi, hogy a felső vízellátó cső el van dugulva ezen a területen, és meg kell találni a problémát, majd megtisztítani a csövet ezen a területen. Bár nehezebben észrevehető, keresse az alacsony vízáramlású területeket a cellák felületén, ami jó jelzője annak, hogy a minerális lerakódások nem kerültek lemosásra a cella felületéről, hanem ott maradtak, és nem vezetik őket le a vízelvezető felé.

Egy műanyag borítás, ami megvédi a motort


És még egy tipp, de ez nem a pH-val kapcsolatos.

A hűtőrendszert tápláló szivattyú ki van téve a napsugárzásnak, esőnek és porral való érintkezésnek. Ugyancsak, a hűtőrendszer szivattyúja azon kevés motorok egyike a gazdaságban, amelyek nem részesülnek teljes körű védelemben az időjárási viszontagságokkal szemben. Ajánljuk a motorburkolat használatát, ami hasonló a fenti képen láthatóhoz. Ez a univerzális burkolat, mely HDPE műanyagból készült, hozzájárul a motor és így az egész rendszer élettartamának meghosszabbításához.

Írja meg véleményét
*
Csak a regisztrált felhasználók hagyhatnak hozzászólásokat.
×
Blog archívum