Search
Filters

LISTĂ CU VERIFICĂRILE DE PRIMĂVARĂ NECESARE PENTRU SISTEMUL CU CELULE DE RĂCIRE

1) Înlăturați sistemele superioare de fixare ale celulelor.

 

2) Scoateți celulele de răcire și proptiți-le de clădire. Folosind un jet de apă cu presiune redusă (de exemplu de la un furtun), spălați resturile depuse pe ambele laterale ale celulelor. Nu folosiți o sursă de apă cu presiune ridicată deoarece există riscul de distrugere a celulelor, în locul acestora puteți alege să folosiți o perie moale în zonele dificile. Nu se va folosi clor sau alte substanțe pe bază de clor care pot dizolva adezivul celulelor. 

Nivelul ridicat de apă în jgheaburi înmoaie baza celulelor, permițandu-le să se deformeze.

 

3) Verificați celulele pentru eventuale daune cauzate de rozătoare sau alte defecțiun. Verificați zonele moi de la baza celulelor, ceea ce le poate permite să se deformeze. Celulele deformate care s-au redus în dimensiune permite intrarea de aer fals prin zonele goale rămase fără celule.

 

4) Apoi, spălați interiorul ramei celulelor pentru a elimina pânzele de păianjen și mizerie.

 

5)  Scoateți câteva capace de jgheab pentru a spăla orice urme de mizerie sau nisip din jgheaburi. Verificați integritatea zonelor de îmbinare a jgheaburilor pentru eventuale fisuri sau lipsă de adeziv. Verificați dacă există eventuali suporți de perete care s-au desprins.

 

6) Curățați mizeria și depunerile din rezervorul pompei folosind un aspirator cu absorbție de umiditate în loc să folosiți pompa pentru a elimina depunerile pentru a preveni recircularea acestora în sistem. Curățați și dacă este cazul înlocuiți filtrele. Reumpleți sistemul cu apă.

 

7) Reinserați panourile, verificând orientarea corectă a acestora. Introduceți prima dată celulele la jgheab și așezați-le pe poziție, asigurându-vă că le-ați așezat strâns apropiate de celelalte celule deja instalate pentru a evita eventuale goluri. Reinstalați suporții superiori ai celulelor. 

 

8) Multe din problemele obișnuite ale celulelor apar ca urmare a distribuției inegale a apei în sistem. Un sistem echilibrat permite sistemului să spele mizeria de la fațada celulei și să prevină zone uscate în panouri.

 

Deschideți robinetul de spălare de la capătul opus pompei și porniți pompa pentru a spăla reziduurile. Pornirea pompei înainte de deschiderea robinetului poate duce la blocarea sedimentelor în găurile țevilor.


Perie care permite curățarea interiorului țevilor

 

Interiorul țevilor pot fi curățate și cu ajutorul unei perii. Această perie are o mufă tip-mamă care se poate lipi direct pe o țeavă ¾” pentru a creea un mâner lung capabil să ajungă pe toată lungimea necesară a sistemului.

 

Apoi, închideți robinetul, și cu pompa pornită faceți o verificare a sistemului, verificând zone cu udare inegală sau chiar zone uscate – începând de la capătul dinspre pompă, desfundați eventuale găuri din țeava de distribuție a apei. Când ați ajuns la capăt, deschideți robinetul pentru o a doua spălare în cazul unor eventuale reziduuri depuse de la desfundarea găurilor.

 

Jetul de apă ar trebui să lovească placa superioară cu suficientă forță pentru a se ”sparge” și a curge uniform pe suprafața celulelor

 

Verificați presiunea apei la găurile de evacuare. Jeturile de apă ar trebui să aibă suficientă forță ca să lovească placa superioară și să curgă uniform de-a lungul panourilor. Când sistemul funcționează corect, va exista un flux uniform pe celule, cu mare parte din apă scurgându-se la partea inferioară.

 

Ajustați bila de nivel constant pentru a avea un flux de apă suficient. Această setare este și mai importantă în cazul sistemelor în care o pompă alimentează 2 sisteme distincte.

 

9) Opriți pompa, permițând întregii ape să revină în jgheab și în pompă. Ajustați bila de nivel constant până nivelul apei se află aproximativ 2,5 - 3 cm sub nivelul de bază al celulelor de răcire, pentru a evita ca baza celulelor să stea constant în apă și să se deterioreze. Verificați eventuale scurgeri de apă de la baza jgheaburilor. 

 

Primăvara este o perioadă extrem de potrivită pentru a adresa și corecta eventualele probleme ale sistemului întâmpinate în vara anterioară. Luați în calcul și adăugarea în sistem a chimicalelor potrivite pentru a preveni algele și depunerile de calcar înaintea ca acestea să apară.

×
Blog archive